Les educadores de les escoles bressol de Polinyà hem dedicat una jornada a parlar i experimentar sobre sensorialitat als centres. Dissabte 5 de març les educadores vam participar a la XI Jornada d’educació infantil que organitza el Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, amb el suport dels Ajuntaments de Polinyà, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat. En aquesta ocasió la jornada estava centrada en com desenvolupar una educació sensorial a l’escola, un aspecte molt important en el desenvolupament de l’infant, atès que el primer contacte amb l’entorn el fa des dels sentits. Aquest coneixement, a més, és la base del desenvolupament posterior de les capacitats cognitives i motores.

Durant la jornada les educadores vam rebre, primer, una formació teòrica a càrrec del formador en estimulació basal, Carlos Pérez, i de Paqui García, educadora de la llar d’infants PM Rodona de Barberà del Vallès.

Després, vam participar de quatre tallers. Vam poder experimentar, manipular i descobrir material apropiat per a despertar els sentits dels infants. També vam conèixer i experimentar la sensorialitat amb el cos i el moviment, vam experimentar i entendre les disfuncions sensorials a través dels jocs i vam gaudir de totes les sensacions que es poden viure en una aula multisensorial. A les escoles bressol de Polinyà, tant a Ginesta com a Badabadoc i gràcies a l’esforç que ha fet l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, s’ha pogut fer l’adquisició de material per a l’estimulació sensorial, tant necessària en aquestes primeres etapes. Aquest material està distribuït als centres per poder millorar les propostes que es fan al dia a dia.

Formació en sensorialitat a les escoles bressol de Polinyà
Les educadores de les escoles bressol es formen contínuament
Taller de formació en sensorialitat a l'escola per a les educadores de les escoles bressol de Polinyà